En lille lektion om lån

Mulighed for at bruge penge er overalt. Der er ingen mangel på steder, der vil tage dine penge. I virkeligheden, for at beholde pengene strømmer ud af din tegnebog, komme banker og handlende hele tiden med nemmere måder for dig at bruge det.
Men når det kommer til at låne penge, pludselig cash rørledningen fungerer ikke så gnidningsløst. Penge bliver et mere komplekst problem med dokumenter og terminologi, næsten nødvendigt at have både en MBA og lov grad til fuldt ud at forstå.
Før du får fortumlet af papirarbejdet og tabt i de juridiske aftaler af låneprodukter, er her en hurtig lektion på lån.
1) grundlæggende
Når du får et lån, du låne penge med et løfte om at tilbagebetale det oprindelige beløb (principal) plus et ekstra beløb som et gebyr (renter) for privilegiet at låntagning. Det beløb, du betaler i interesse er normalt en procentdel af lånebeløbet–rentesatsen.
Eksempel: Hvis du låne $100 med en rente på 10%, betaler du tilbage $110. Der består af $100 vigtigste plus $10 interesse.
2) lån kategorier
Fra et bredt perspektiv, lån falder ind under en af to kategorier: en) rate og b) revolverende kredit lån.
a. afbetaling lån:
Afbetaling lån er sandsynligvis, hvad de fleste mennesker tænker på, når vi taler om et lån. Penge er lånt fra bank i et engangsbeløb og normalt betales tilbage i rater, eller intervaller, over en nærmere fastsat periode. Det beløb betalt tilbage kan omfatte både hovedstol plus renter eller betalingerne kan indeholde interesse kun med den hovedforpligtede bliver udbetalt på én gang i den sidste lån rate, kendt som en ballon betaling.
Lån, der falder ind under denne kategori omfatter realkreditlån, personlige lån og auto lån.
b. revolverende kredit lån:
Revolverende kredit (også kaldet revolverende kredit eller kreditlinje) er et lån, hvor en långiver giver mulighed for nogen til at låne penge til en bestemt grænse, kaldet kreditmaksimum, når penge er nødvendigt. Låntager trækker ned kreditmaksimum, hver gang et beløb, der er lånt. Låntager kan bruge så meget af kreditten som han eller hun ønsker. Når en tilbagebetaling, stiger den tilgængelige kredit af det betalte beløb.
Eksempel: Låntager får et kreditmaksimum på $1000. $100 kreditbeløb bruges til at købe merchandise. Kreditmaksimum nu falder af $100 til $900. En dag senere, låntager beslutter sig for at låne en anden $100 faldende kreditmaksimum til $800. Næste måned, låntager betaler tilbage $200 plus renter og kreditmaksimum går tilbage til den fulde $1000.
Lån, der falder ind under denne kategori omfatter kreditkort, friværdi line of credit (HELOC) og erhvervslivet kreditlinjer.
3) priser
Som du allerede har lært, er rente, du betaler beregnet som en procentdel af hovedstolen. Nogle lån har en fast rente, mens andre har en justerbar sats af interesse.
Et lån med en fast rente betyder, at den rente, du betaler forbliver den samme gennem hele livet af lånet.
Rentetilpasningslån lån, på den anden side har en rente, der kan svinge fra periode til periode. Det betyder en låntager kan forvente at betale mere eller mindre interesse som hastigheden svinger. Den sats bevægelighed er bundet til indeks, der sporer en kurv af rentebærende investeringer. Renter af indekset bevæger sig op eller ned, er renten på dit lån justeret i overensstemmelse hermed.
Der har du det. Du har lige afsluttet din lektion om lån. Nu hvor du har en forståelse af de grundlæggende principper for lån, vil du være bedre forberedt på at forstå de minut detaljer af de lån, som du har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.