Hvordan at være sundere og gladere på arbejdspladsen

Mange office-baserede arbejdstagere er ikke klar over at det miljø, de tilbringer størstedelen af deres arbejdstid i, ikke kan være godt for deres helbred.
Har du nogensinde oplevet hovedpine, luftvejsinfektioner, astma eller træthed? Opstår disse lidelser på arbejdspladsen? Hvad sker der, når du går på ferie eller i weekenden, de stadig forekommer eller de mirakuløst forsvinder?
Du vil ofte finde folks skrivebord skuffer indeholder en bred vifte af piller og cremer til at lindre de lidelser, de oplever på arbejdspladsen.
Johns historie
John påbegyndt arbejde i et stort åbent kontor et par måneder siden. Han var blevet forfremmet fra teamleder i en anden division til denne nye afdelingsleder. Siden da har han været konstant syg. Han gik på ferie i to uger og alle hans lidelser forsvandt. En uge senere vendte han tilbage for at arbejde og igen blev han syg. Dette naturligvis i høj grad påvirket hans produktivitet fordi når du føler dig utilpas, du ikke har lyst til at gøre meget arbejde… uanset hvordan motiveret du normalt er.
Yderligere fremgik at fravær i denne afdeling var høj. Mennesker vil ofte være væk syg. John opdaget hele kontoret ikke havde haft en grundig rent i to år… gulvtæppet nødvendige Damprensning, blinds havde spindelvæv og tykke støv, de partitioner, som delte arbejdsstationer havde aldrig været støvsuges.
John organiseret straks til hele kontoret skal rengøres fra gulv til loft. Jeg foreslog også, at han kontakte den lokale Planteskole at installere planter i specifikke områder. Ikke blot gør planter miljøet ser godt ud, de hjælpe med air filtration.
Da jeg talte med John igen, sagde han, han var følelse meget bedre… og så gjorde mange af hans kolleger!
Robyns historie
Robyn er Human Resources Manager i en computer firma. Hun begyndte oplever dårlig astmaanfald siden flyttede til sin i åben plan.
Hun opdagede, at office partitioner aldrig havde været renset siden deres installation for mange år siden. Støvet var forværret hendes tilstand. Hun har siden haft dem grundigt rengjort og hendes astma er aftaget!
Sallys historie
På en on-site værksted jeg kørte for et teleselskab, fortalte en af deltagerne os, at hendes tidligere arbejdsgiver gjort en omkostningsbesparende beslutning – at fjerne alle planterne fra kontoret. De havde en kontrakt med en plantscaping organisation og troede det ville være en nem måde at spare penge.
Inden for 6 uger var der en mærkbar stigning i fravær ved sygdom. (Og der var ikke en influenzaepidemi på tidspunktet).
Spar tid, Spar penge, Spar dig selv
Hvis du ønsker at spare tid og penge og vigtigst din sundhed, kig på det miljø, du arbejder i.
Tjek nogle af disse områder og spørg dig selv, eller hvem er den mest passende person: Hvornår var sidste gang følgende blev renset og er der en løbende vedligeholdelsesprogram?
Aftræk varme
Aircondition
Fans
Café enheder
Gardiner/persienner
Gulvet
Windows/vægge
Computere/tastaturer
Arbejdsstationer
Styrk dig selv
Her er nogle forebyggende foranstaltninger, du kan tage for at sikre, at du forbliver sund og glad på arbejde.
Forlade kontoret
Gå en tur ved frokosttid; få noget frisk luft i din te pauser. … og du behøver ikke at have en cigaret som en undskyldning for at gå udenfor.
Sikre dit arbejdsområde er rengøres regelmæssigt
Vent ikke for rengøringsmidler til at gøre det. Rense dit skrivebord; vakuum område, herunder partitioner og blinds.
Levende planter
Placere levende planter nær kontorudstyr… Fotokopimaskiner, kopimaskiner, computere, printere osv. Planter bidrage til at filtrere luften.
Dyrk regelmæssig motion og spise sundt
Hvis du ønsker at holde fit og holde sig i live… Gør det bare!
Elektrisk oliefyr
Brug en elektrisk oliefyr og egnet æteriske olier til at forbedre din produktivitet og forbedre miljøet
For flere ideer til hvordan man får en sundere og gladere arbejdsplads Se vores e-bog få organiseret-få et liv!
Det sidste ord
Når du har travlt travlt, overser du ofte de små ting, der gør en enorm indflydelse på din produktivitet.
Du har al mulig ret til at arbejde i et sikkert og sundt miljø. Hvis “beføjelser til at være” mener det alvorligt med sundhed og velfærd for deres medarbejdere skal disse problemer løses.
Hvis ingen vil tage ansvaret og de nødvendige foranstaltninger, så du tage kontrol og gøre hvad du selv kan. Jo hvis du ikke er parat til at passe på dig selv, ikke forvente andre til at gøre dette.
Har en dejlig uge
Lorraine Pirihi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.